sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Etica, moralitatea si generatia '90

Etică si moralitate... Ce reprezintă aceste doua cuvinte? În ziua de azi nu mai reprezintă nimic. Absolut nimic. Generatia tanara din societatea minunată în care trăim le nu cunoaste înţelesul. Sau dacă din întamplare au mai auzit de aceste doua noţiuni, cu siguranţă nu le considera valori, asa cum în mod cert ele ar trebui considerate.
Etică...Moralitate... Cui îi pasa?
Noi suntem cool. Noi nu respectăm reguli, noi ne facem propriile reguli.
Dar oare s-a gandit cineva de ce au fost scrise acele reguli? Ce s-ar putea intampla, mai ales pe termen lung, daca le incalcam? NU. Ce riscuri ne asumam? Suntem informati, dar nu constienti. Noi stim doar sa facem ca noi, ajungand sa facem exact opusul a ce ne spun altii sa facem. Noi nici macar nu gandim pentru noi, noi doar ne ascultam instinctul grobian. Nu conteaza ce facem, conteaza sa fie contrar regulii, doar de dragul de a ne opune. Mania contradictiei. Printre urechi ne cam trage curentul, dar aia este abia partea a doua...
Ma uit in jurul meu si nu-mi vine sa cred. Nimeni nu mai are niciun Dumnezeu... Ceva asemanator cu o jungla necizelata si nimic mai mult.
Am ajuns sa depasim orice limita pentru a ne atinge scopurile. Nu mai stim ce inseamna respect, demnitate, poate mai cunoastem cate ceva din orgoliu... Defapt nici macar... Suntem in stare de orice. Instinctul grobian, el ne domina.
Ironia sortii: nu ne lasam condusi de reguli ce implica armonie, dar ne lasam dominati de instinctul de maimuta dinauntrul nostru (ca sa il numesc asa).
Moralitate: NU. Rusine: NU. Respect: NU. Civilizatie: NICI ATAT. Jungla: DA.
E o lume minunata...


TREZITI-VA OAMENI BUNI!

2 comentarii:

  1. Si unde vrei sa ajungi cu asta? Este incorect sa dai vina pe o anumita perioada de timp doar pentru ca te-ai nascut atunci! Daca iti petreceai aceasta varsta pe atunci, probabil ca altfel apreciai lipsa, drumurile si viata. Noi traim acum: in epoca tuturor posibilitatilor si nu prea mai avem nicio lipsa aparenta! Suntem geniali, avem internetu' oriunde mergem, avem banu' in toate locurile si avem gura mereu cu noi. Nu mai putem spune ca Parazitii ca ar fi necesara o instigare la carte. Nu mai suntem apreciati pentru ce citim ci pentru cea ce spunem. E trist ca ajungem la concluzii pesimite de genul dar am sa las o intrebare la sfarsit: cum vor fi urmatorii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincera sa fiu nici nu merita sa mai ti cont de ''moralitate''... ''respect''.... Adica,ar merita,sunt f bune,dar inconditiile actuale, cand parsivitatea a acaparat toata lumea,nuaide ales.E mai raudecat in jungla unde pradatorulomoara pt hrana proprie... omul omoara din placere. (face rau, in general).
    ;) KOG

    RăspundețiȘtergere